ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΣΙΝΤΖΙΝΩΝ

   

Τα νέα του Ξενώνα

Το χωριό μας λόγω της φυσικής του ομορφιάς έχει γίνει πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Ο Ξενώνας, το παλιό Σχολείο έχει την τιμή να τους υποδέχεται και να τους φιλοξενεί στον χώρο του.
Προσπαθούμε αυτή η φιλοξενία να είναι αντάξια της ομορφιάς του χωριού. Γι αυτό το λόγο πέρα από την ζεστασιά και την εγκαρδιότητα που προσφέρουμε προχωρήσαμε και σε εργασίες χρηματοδοτημένες με ιδίους πόρους,(κάτι που συμβαίνει από την έναρξη της λειτουργίας κάτω από την δική μας διεύθυνση), ώστε ο ξενώνας να γίνει ακόμη καλύτερος.
  • Επενδύθηκαν με ξύλο μέρη των τοίχων των δωματίων για μόνωση από την υγρασία.
  • Βάφτηκε όλος ο επάνω όροφος
  • Προστέθηκαν στα μπάνια ψευδοροφές για λόγους μόνωσης αλλά και για την αισθητική τους καλυτέρευση.
  • Έγινε επένδυση ενός εκατομμυρίου σε λέβητα πετρελαίου για να υπάρχει η δυνατότητα ζεστού νερού όλο το 24ωρο.
  • Αντικαταστάθηκαν όλα τα κουρτινόξυλα και οι κουρτίνες στα δωμάτια.
  • Τα δωμάτια διακοσμήθηκαν με παραδοσιακά υφαντά, κουρελούδες και φλοκάτες.
  • Τα κρεβάτια επιδιορθώθηκαν και μεγάλο μέρος αυτών αντικαταστάθηκε με νέα, τα οποία ήταν ευγενική δωρεά του κυρίου Τάσου Βλάχου.
  • Προστέθηκε στην σάλα γραφείο ως reception με ηλεκτρονικό υπολογιστή προς βελτίωση της επικοινωνίας και της καλύτερης οργάνωσης logistics.
  • Μετατράπηκε η τηλεφωνική σύνδεση σε ISDN για την ύπαρξη 2 τηλεφωνικών γραμμών.
  • Προστέθηκαν στην σάλα χειροποίητοι καναπέδες δίπλα από το τζάκι.

Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στην άνοδο της επισκεψιμότητας του χωριού μας. Πολύς νέος κόσμος, ανάμεσα τους και καταξιωμένα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας επισκέφτηκαν τα Τσίντζινα τον τελευταίο καιρό,: από τον χώρο των διπλωματών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της δημοσιογραφίας για να ψυχαγωγηθούν, να ξεκουραστούν και να θαυμάσουν την πανέμορφη φύση κάνοντας σιγά σιγά το χωριό μας γνωστό.

Στην καλυτέρευση της παραμονής των επισκεπτών συνετέλεσε και η αισθητική βελτίωση του χώρου αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρει η ταβέρνα της Μάντως, αφού η Κυρία Ανδριτσάκη - Ματαρά με την βοήθεια του συζύγου της προχώρησε στην δημιουργία νέας σάλας προσφέροντας στους θαμώνες της πανέμορφη θέα και ζεστασιά ακόμη και τον χειμώνα.

Το καλοκαίρι έρχεται και η ύπαρξη μιας τόσο όμορφης πλατείας γίνεται πρόκληση για αξιοποίηση, με σκοπό οι κάτοικοι του χωριού που το καλοκαίρι πλημμυρίζουν τα Τσίντζινα αλλά και οι επισκέπτες να μπορούν να την απολαύσουν. Γι αυτό το λόγο θα προβούμε σε εργασίες, όπως αμοβολή της πρόσοψης, δημιουργία στις καμάρες της πλατείας ενός μικρού καφέ με σχιστούς κορμούς και αγορά ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων.


Με εκτίμηση
Νίκος Ι.Βουλουμάνος
Παναγιώτης Δ.Μαχαίρας
Αντώνης Λ. Παπανικολάου

sholarxio@pcsexperts.com