ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΣΙΝΤΖΙΝΩΝ

   

Εισαγωγή

Το Όνειρο

Τιμές

Πως Έρχεστε

Ιστορία του Χωριού

Τα Μονοπάτια

Χρήσιμες Συνδέσεις

Το Χωριό

Τα Μονοπάτια

 

Στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα στον οποίο βρίσκονται τα Τσίντζινα συναντά κανείς τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Από την πλατεία των Τσιντζίνων ξεκινούν 9 πεζοπορικά μονοπάτια, χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε πηγές ή σε εκκλησίες. Μονοπάτια που ο βαθμός δυσκολίας τους διαφέρει αλλά που η φυσική ομορφιά που προσφέρουν χορταίνει τις αισθήσεις.

Η γύρω περιοχή προσφέρεται για εξερεύνηση όχι μόνο για πεζοπόρους αλλά και για ορειβάτες μιας και η κορυφή του Πάρνωνα, η Μεγάλη Τούρλα στα 1942 μέτρα υψόμετρο τους περιμένει, προκαλώντας τους να διασχίσουν το πανέμορφο φαράγγι για να την συναντήσουν.

Όσοι προτιμούν να ανακαλύψουν την περιοχή με mountain bikes, enduro. μηχανές ή jeeps δεν πρέπει να απογοητευτούν, αφού υπάρχουν διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν και να ζήσουν την περιπέτεια μέσα στο δάσος που απλώνεται γύρω από το χωριό.

Στα Τσίντζινα μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μαθήματα Τάο, ασκήσεις που βασίζονται στην κινέζικη φιλοσοφία 5000 χρόνων και ήρθαν σήμερα να συναντηθούν με εσάς στην αρμονία που προσφέρει το φυσικό τοπίο.

Παράλληλα, η μακρόχρονη παρουσία του ανθρώπου στην περιοχή έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο τοπίο. Ιστορικοί οικισμοί, βυζαντινές μονές και εκκλησίες, γεφύρια, όλα διάσπαρτα στην περιοχή, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αξία της.

Τα ιδιαίτερα αυτά στοιχεία, τόσο φυσικά όσο και ανθρωπογενή, οδήγησαν στην αναγνώριση και οριοθέτηση ενός μεγάλου τμήματος του Πάρνωνα, το οποίο ονομάστηκε «Οικολογικό Πάρκο – Μουστού», προκειμένου να διατηρηθεί και να αναδειχθεί η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά του Πάρνωνα που σας προσκαλεί να γνωρίσετε.

Για τους ορειβάτες που θέλουν να πατήσουν κορυφή Πάρνωνα, μεγάλη Τούρλα στα 1.943μ, το μονοπάτι είναι μεγάλο και περνά από ένα εκπληκτικό φαράγγι.